Hyvinvointi & elämäntavat, Yleinen

Suurperheen kanssa matkalla – ennakkotunnelmat

”Siis lähettekste koko porukka matkalle?” ”Huhhuh! Siis kaikki viis lasta mukana, vai paljoks teil niit oli?” ”Voihan siitä ihan hyväkin reissu tulla…”

Kyllä. Olemme lähdössä lomamatkalle. Koko porukka. Kaikki viisi lasta mukana. Ja anoppi. Mikä voisi muka mennä pieleen?

No ei yhtään mikään! (Paitsi kaikki.) Tulossa on maailmankaikkeuden paras reissu. (Jos selvitään hengissä.) Olemme lähdössä Kreetan lämpöön (luvattu +13 astetta ja vesisadetta). Lapset ovat kaikki rauhallisia eivätkä hermoile matkaa ollenkaan. (Hahahaha!)

Mutta vakavasti ottaen: A:n kanssa uumoillut riskit eivät ole toteutuneet tänä keväänä, vaan vointi on ollut melko vakaa, vaikka koulunkäynti onkin vaikeutunut ja pientä kireyttä on aika ajoin ilmennyt. Olemme kuitenkin selvinneet ilman totaalisia romahduksia, väkivaltaista käytöstä ja uupumusta. Siis paras kevät moniin vuosiin. Ja kauan odotettu matka näyttää ennakko-odotusten perusteella onnistuvan hyvin.

Mukaan on pakattu kuulosuojaimet, omia eväitä, lukemista, kuulokkeet musiikin kuunteluun, yksi lisäaikuinen vanhempien avuksi ja kasa lääkkeitä. Eiköhän tällä selviä autismikirjolaisen ja neljän muun lapsen kanssa reissusta.

Toivottavasti matka onnistuu, sillä olemme todella ansainneet tämän irtioton ja ajan kiireettömään yhdessäoloon. Kun lapsilta on kysytty, mitä he eniten odottavat matkalta, olemme saaneet kuulla, että lähinnä vain sitä, että saa olla yhdessä perheen kanssa. Voiko mitään parempaa odottaa? Fiksuja nuo lapset.

Matkaraporttia on jälleen luvassa viimeistään ensi viikon lopulla, kun olemme jo kotiutuneet finlandiaan takaisin. Sitä odotellessa voi käydä lukemassa, mitä kävi, kun viimeksi lähdimme matkaan, mutta ilman lapsia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.