Uutisia & ajankohtaista

Lukijakyselyn tulokset ja parannuksia blogissa

Minä kysyin, ja te vastasitte! Lukijakyselyyn tuli vajaassa viikossa kaiken kaikkiaan 82 vastausta. Kiitos jokaiselle vastaajalle! Vastauksia oli tarpeeksi, ja niissä oli erinomaisia konkreettisia parannusehdotuksia.

Yleisarvosanaksi blogille annettiin keskimäärin 4,34 (asteikolla 1–5). Selvitin kyselyssä myös syitä, miksi blogia halutaan lukea. Suosituimmat syyt blogin lukemiselle olivat, että se on

  • Lukijan elämää koskettava (72 % vastaajista)
  • Hyvin kirjoitettu (70,7 %)
  • Armollinen (59,8 %)
  • Mielenkiintoinen (54,9 %)

Yli kolmasosa vastaajista arvosti myös blogin hyväntuulisuutta, asiapitoisuutta, kiinnostavuutta, oivaltavuutta ja sen tarjoamaa apua itselle.

Lukijat tyytyväisiä sisältöön

Sisältöä toivottiin enemmän oikeastaan vain niistä asioista, joista jo olen kirjoittanut. Eli säännöllisempi julkaisutahti olisi toivottavaa, jos vain rahkeet riittävät (en aio ottaa paineita, paitsi että otan kuitenkin). Sisältöön liittyvä palaute noin muuten tiivistyy kivasti tähän yksittäiseen palautteeseen:

Osaat todella hyvin jäsennellä vanhemman kokemuksia ja ajatuksia ja liittää niitä tietoon neuropsykiatrisista oireista ja diagnooseista ja niiden hallitsemasta elämästä. Tällainen tieto on todella arvokasta ja se auttaa meitä tuoreita nepsy-vanhempia jäsentämään omia ajatuksia ja sen toivoo tavoittavan myös nepsyjen kanssa työskenteleviä ammattilaisia.

Muutamia vähän vähemmän käsiteltyjä aiheitakin toivottiin enemmän, ja niihin varmasti palataan blogissa myöhemmin. Kaikki aihe-ehdotukset olivat hyviä.

Parannuksia blogissa

Blogin ulkoasuun oltiin varsin tyytyväisiä, mikä tarkoittaa, että mihinkään suureen tekniseen uudistusurakkaan ei tarvitse ryhtyä. Parannettavaa löytyi kuitenkin blogin selattavuudessa: vanhojen kirjoitusten löytäminen ja blogin selaaminen etenkin aihepiirien perusteella koettiin hankalana. Sain näihin liittyen muutamia parannusehdotuksia, jotka toteutin lähes kaikki:

  • Oikealle sivupalkkiin (mobiililaitteissa näkyy sivun alareunassa) on nyt lisätty blogin arkisto, josta voi selata julkaistuja kirjoituksia julkaisukuukauden mukaan.
  • Päävalikkoon sivun yläreunassa on lisätty kohta ”Uusimmat”, joka ohjaa blogin etusivulle, josta löytyy kaikki uusimmat artikkelit.
  • Päävalikko on siirretty näkyvämpään paikkaan, ja nyt voi myös valita suoraan, minkä aihepiirin artikkeleita haluaa selata. Artikkelit on jaettu viiteen eri kategoriaan: Oireet & elämä, Järki & tunteet, Hyvinvointi & elämäntavat, Pakinat & huumori sekä Uutisia & ajankohtaista. Lue lisää uusista kategorioista.
  • Etusivun karuselli, jossa uusimmat artikkelit pyörivät, on poistettu. Se vei turhaan tilaa, eikä palvellut oikein tarkoitustaan.
  • Visuaalista ilmettä uudistin myös hieman pehmeämpään suuntaan.

Toivottavasti nämä muutokset auttavat. Blogissa on jo yli 60 artikkelia, joten oli korkea aikakin miettiä niiden parempaa löydettävyyttä.

Uusia juttuja

Palautteista nousi esiin, miten tärkeä blogi on heille, joille erityisvanhemmuus on tuore juttu. Aloin miettiä, miten blogin rakennetta voisi kehittää tämän lukijakunnan näkökulmasta. Ratkaisuna päätin lisätä päävalikkoon sivun ylälaitaan kohdan Aloita tästä, josta jokainen sivustolla ensimmäisiä kertoja seikkaileva pääsee nopeasti alkuun. Sivun välilehdille siirsin Erityisvanhemmuudesta– ja Kirjoittajasta-sivut sekä lisäsin aivan uuden Kysymyksiä & vastauksia -sivun, jossa on linkkejä uusille lukijoille sopiviin sisältöihin.

Melkein 30 % vastaajista toivoi kirjoitusten lisäksi video- tai podcast-sisältöjä, mikä innosti jo vähän miettimään uusia medioita tekstien tueksi. Toisaalta yli puolet vastaajista oli tyytyväisiä ihan pelkkiin kirjoituksiinkin, joten kehittelen uusia juttuja vähän fiiliksen mukaan. Jotain on varmasti tulossa, näette sitten.

Laitan tähän loppuun vielä muutaman noston palautteista, koska niistä tuli niin älyttömän hyvä mieli:

Hyvä blogi ja kirjoitat hyvin. Tällaista blogia tarvitaan 👍

Olet löytänyt hienon tavan käsitellä asiaa ja tuoda tietoisuutta.

arjen haasteista kirjoitettu lämmöllä ja mielenkiintoisesti, tykkään suuresti

Kiitos että pidät tätä blogia! Se oli itselleni tärkeä löytö juuri siinä vaiheessa, kun elin synkkiä aikoja ennen lapsen diagnoosia. Onnistuit sanoittamaan paljon siitä, mitä silloin tunsin ja nytkin tunnen. Oman lapseni oirekuvan hankalimmat puolet kuulostavat samankaltaiselta kuin sinun lapsesi. Olen saanut voimia tästä blogista. Lisää tekstejä vaan, jos pystyt!

Kiitos, että teet tätä.

Blogi valaisee hienosti sitä todellisuutta, missä erityisperheet elävät ja varmasti auttaa myös tavallisia ihmisiä kohtaamaan erityislapsia.

Jatka samaan malliin. Kiitos!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.